Door te investeren in het nieuwste gereedschap en de modernste apparatuur, draaibanken, polijstapparatuur, waterdichttesters, afregelapparatuur, de nieuwste ultrasoon reinigingsapparatuur en laatste laser(las)apparatuur zijn wij in staat een grote variatie aan reparaties uit te kunnen voeren, snel en vakkundig.

Century-time verzorgt een breed scala aan reparaties voor quartz, mechanische en digitale horloges.

ALGEMENE REPARATIE SERVICE

Een volledige reparatie service houdt in, het compleet demonteren van de horlogekast en het uurwerk, ultrasonische reiniging, smering en montage.  Het reparatieproces verschilt, afhankelijk van het type uurwerk, quartz of mechanisch.

DRUKKNOP VERVANGING

Drukknoppen zijn de knopjes welke bij zowel Quartz als complexe mechanische  chronograaf horloges voorkomen. Bij breuk hiervan of wanneer deze krom raken door het stoten of laten vallen van uw horloge heeft dit direct grote gevolgen met betrekking tot de afsluiting/waterdichtheid van uw horloge en het is dus zaak deze zo snel mogelijk door ons te laten vervangen/herstellen.

POLIJSTEN EN PRECISIE REINIGING

Horloges worden vuil en raken beschadigd tijdens het dagelijks gebruik.

We beginnen met het polijsten en oppoetsen van uw horloge, waarna onze ultrasonische reinigingsapparatuur al het zowel zichtbare als het onzichtbare vuil binnenin de schakels van uw band verwijderd waardoor uw horloge er weer zo goed als nieuw uit zal zien.

GLAZEN REPARATIE / VERVANGING

Een gebroken glas maakt uw horloge ondraagbaar, het is zeer af te raden bij schade aan het glas om uw horloge te blijven dragen, schade door bijvoorbeeld vocht of glasscherfjes welke los in de kast liggen kunnen ernstige schade aan uw uurwerk tot gevolg hebben.

WATERDICHTHEIDS TEST

Bij elke opening van uw horloge, zoals bij vervanging van de batterij van uw horloge, of bij reparatie van uw mechanische horloge wordt het horloge door ons getest op waterdichtheid indien uw horloge een aanduiding voor waterdichtheid heeft.

WIJZER HERSTEL EN VERVANGING

Century-time beschikt over een grote collectie wijzers, dus bij beschadigde wijzers is er vaak een identieke set voorhanden, ook voor vintage modellen, maar wij restaureren ook oude wijzers, het zogenaamde lumi, de lichtgevende delen vann uw wijzers kunnen vaak weer mooi hersteld worden.

KROON VERVANGING

De kroon van uw horloge is het deel dat u gebruikt om uw horloge op te winden of op tijd te zetten. Vaak steekt deze ook wat uit op de kast en is dus gevoelig voor zowel stoten als voor slijtage bij jarenlang gebruik van uw horloge.

BAND REPARATIE

Is uw horlogeband defect, maar wilt u geen nieuwe band laten monteren dan kunnen wij uw oude band in vrijwel alle gevallen herstellen. Heeft u een gebroken schakel, defecte bandpen of defecte sluiting, door deze te vervangen voor een nieuwe, of herstel van de oude kan uw horloge meestal weer jaren mee.

WIJZERPLAAT OPMAAK

Wijzerplaten van horloges kunnen door invloed van zonlicht vervagen, lakbeschadigingen ontstaan door inwerking van vocht, of beschadigingen na glasbreuk, vervanging van de wijzerplaat is dan een optie, echter wanneer deze niet meer leverbaar is, kan deze ook hersteld worden in de originele staat.