Seiko Prospex – Save the Ocean

Seiko Prospex beschermt de zee

Niet alleen een perfect duikhorloge, maar ook nog een die de zee beschermt? Met de Seiko Prospex kan het. Samen met PADI zorgt Seiko ervoor dat scuba-duikers de duikspullen krijgen die ze nodig hebben, om vervolgens te kunnen werken aan een schonere oceaan. Aan Project AWARE werken inmiddels vele duikers mee, en met groot succes. Al veel mensen zijn bewuster geworden over de situatie in de zee, zodat hier meer aandacht aan wordt besteed. Samen met de duikers en PADI zorgt Seiko er dus voor dat de zee beschermt wordt – ‘one dive at a time’. Met de aankoop van een Seiko Prospex voor de duiksport heeft u dus niet alleen geweldig duikhorloge, maar draagt u ook uw steentje bij een aan betere wereld.

De Seiko Prospex Save the Ocean serie is uitgerust met het Seiko 4R36 automatisch uurwerk. Hoewel ieder mechanisch uurwerk zo nauwkeurig mogelijk wordt afgeregeld is een zeer kleine dagelijkse afwijking normaal. Het voordeel is echter dat u niet afhankelijk bent van een batterij,     deze zit er immers niet in. Het 4R36 Seiko kaliber met dag/datumweergave is een mechanisch kaliber. Het horloge laadt zich tijdens het dragen automatisch op door het omzetten van de arm- en polsbewegingen van de drager in energie. Beweging van het horloge zorgt ervoor dat de hoofdveer van het horloge wordt opgewonden. Deze veer is de energiebron. Handopwinding is ook mogelijk. Wanneer het horloge volledig is opgewonden (al na slechts een aantal uren dragen) heeft het een energiereserve van ca. 41 uur. Het tikgetal van deze automaat is 21.600 per uur en het horloge heeft 24 jewels. Het 4R kaliber wordt volledig in-house vervaardigd.

Seiko Prospex SRPE39K1

Wij denken de mooiste uit de serie, een prachtig Seiko herenhorloge, deze special edition met een diepblauwe wijzerplaat waarop diverse pijlstaartroggen zeer subtiel zijn afgebeeld en als het ware rondzwemmen op de plaat is een lust voor het oog, afgewerkt met een uiterst hard saffierglas met tevens saffier dag/datumlens en een keramiek bezel maken het geheel compleet.

De band heeft een prachtig weggewerkt uitklapbaar slotdeel waardoor deze gemakkelijk te verlengen is en dan over een wet suit past.

Dit horloge heeft een mechanisch automatisch uurwerk en laadt op tijdens het dragen en is uiteraard waterdicht tot 200m.

Gemaakt voor professionele duikers, zijn de Seiko Prospex horloges echte parels. Zo hebben de Seiko Prospex horloges een perfecte waterdichtheid en zijn ze gemaakt van de sterkste materialen.

Seiko Prospex SRPE99K1

Deze Padi uitvoering van de SRPE39K1 is speciaal ontwikkeld voor de duiksport, kast en band zijn identiek, echter om breuk bij stoten op rotsen etc. te voorkomen is deze voorzien van een dik mineraal duikglas zonder lens en is de keramiek bezel hier vervangen door een metalen.

(Keramiek is zeer krasvast, maar bij hard stoten ook breukgevoelig)

Het Padi logo ,de mooie blauwe plaat, de robuustheid, gewoon een prachtig duikhorloge waar u vele jaren plezier van zult hebben.

Seiko Prospex SRPE33K1

Dit Special edition Seiko Prospex SRPG33K1 herenhorloge heeft een solide stalen kast.

In combinatie met de massieve stalen band en de lichtblauwe wijzerplaat krijgt dit horloge een sportieve uitstraling. De wijzerplaat is ook hier opnieuw voorzien van de rondzwemmende rogafbeelding en saffierglas met saffier lens zorgen voor een uiterst robuust en betrouwbaar horloge. Door de afwijkende kastvorm ten opzichte van de SRPE39K1 lijkt dit horloge bovendien om de pols wat platter. Een mooi design effect, wat door vele klanten gewaardeerd wordt.

Seiko Prospex SRPF77K1

Dit Special edition Seiko Prospex SRPF77K1 herenhorloge heeft een solide stalen kast. De wijzerplaat is ook hier opnieuw voorzien van de rondzwemmende rogafbeelding, en saffierglas met saffier lens zorgen voor een uiterst robuust en betrouwbaar horloge. De kroon op de 4-uur positie zorgt voor extra draagcomfort. De wijzerplaat is in een afwijkende blauwe kleur ten opzichte van de SRPE39K1 en dit horloge is voorzien van een prachtige blauw rubberen duikband passend bij de wijzerplaat.

Uiteraard is dit slechts een kleine selectie van de modellen welke wij momenteel op voorraad hebben, de Prospex collectie omvat een veel groter aantal modellen.

Op www.seiko.nl is de volledige collectie welke momenteel leverbaar is te vinden. Een groot aantal modellen hiervan hebben wij voorradig, echter ook nog mooie modellen van de collectie van vorig jaar, welke nu niet meer als leverbaar op de Seiko site staan.

Koop ze bij de man… die ze ook repareren kan ?