Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition

Seiko 5 Sports introduceert een tweede Limited Edition model in samenwerking met Brian May, gitarist van de legendarische rockband QUEEN! Brian’s favoriete gitaar, de ‘Red Special’, is ook nu de inspiratiebron voor het goudkleurige ontwerp in deze speciale serie.

Brian Harold May

Rocklegende Brian May vertrouwde tijdens zijn carrière altijd op zijn bijzondere ‘Red Special’ gitaar. De gitaar die de basis legde voor de unieke sound waarmee Queen een van ’s werelds succesvolste rockgroepen aller tijden werd. Brian vertrouwde al die jaren ook op Seiko. Al meer dan 40 jaar draagt hij een Seiko duikershorloge, waarvan het bijzondere ontwerp de inspiratiebron is voor de nieuwste Seiko 5 Sports collectie. Brian kocht zijn Seiko tijdens de eerste Japanse Queen-tournee in 1970. En sindsdien vergezellen gitaar en horloge Brian als twee onafscheidelijke muzen op zijn wereldtournees.

De ‘Red Special’ gitaar

De ‘Red Special’ is een zeer bijzondere gitaar die Brian samen met zijn vader volledig met de hand heeft gemaakt. De hals werd gesneden uit het 100 jaar oude hout van een open haard. De kast werd gemaakt van een oud tafelblad, afgewerkt met mahonie-fineer dat door Brian zelf werd gekleurd en gepolijst. Het door Brian May zelf ontwikkelde, innovatieve tremolo-systeem bestaat uit een met de hand gesneden stalen plaat die scharniert, waarbij de trekkracht van de snaren wordt beteugeld door de oude klepveren van een motorfiets.

De tremolo-arm leidde tot een nogal ongebruikelijke improvisatie: het is een deel van een fietstashouder, aan het uiteinde afgewerkt met een stukje van een dikke breinaald van zijn moeder. De ‘Red Special’ is een liefdeswerk dat Brian al meer dan een halve eeuw op het podium en in de studio op unieke wijze van dienst is, en is tot op de dag van vandaag herhaaldelijk ontwikkeld en verfijnd.

Wijzerplaat & Kast

Net als bij de eerste ‘Red Special’ horlogehommage, brengt de wijzerplaat de fijne details van de legendarische gitaar tot leven. Met een geperst patroon dat doet denken aan de textuur, de glanzende afwerking en de kleurschakeringen van het hout. De kast is, op verzoek van Brian zelf, in een speciale goudkleur uitgevoerd, geïnspireerd op de nieuw uitgebrachte ‘Gold Series’ heruitgaven van zijn solo-albums.

Horlogeband

De nylon band is versierd met verticale strepen, speciaal ontworpen om op gitaarsnaren te lijken.

Achterdeksel

Het horloge wordt uitgebracht als een Limited Edition met Brian’s handtekening op de achterdeksel, plus de toevoeging ‘LIMITED EDITION’ en een serienummer variërend van 00001/12500 tot 12500/12500.

* Bij het eigenlijke product kan de stand van de achterdeksel afwijken van de afbeelding.

Speciale ‘Red Special’ box

De speciale box waarin het horloge wordt geleverd doet denken aan een gitaarkoffer en bevat naast het horloge een replica van de ‘lucky sixpence’-munt die Brian tijdens het spelen gebruikt in plaats van een plectrum. Het maakt van dit bijzondere horloge een ideaal collectors item dat ook gedragen mag worden.

Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition: SRPH80K1

 • Kaliber 4R36
 • Automaat
 • Tikgetal: 21,600 trillingen per uur
 • Gangreserve: 41 uur
 • 24 jewels

Specificaties

 • Stainless steel kast
 • Hardlex glas
 • Nylon horlogeband
 • Dag- en datumweergave
 • Schroefdeksel
 • Diameter: 42.5mm Dikte: 13.4mm
 • 100m WR
 • Limited Edition: 12.500 stuks wereldwijd